Cercador d’indicadors
ESTAT DE SALUT
ESTILS DE VIDA
FACTORS SOCIOECONÒMICS
MEDI AMBIENT I SALUT
DESENVOLUPAMENT PERSONAL
MEDI AMBIENT I SALUT
Factors ambientals que poden determinar la salut de les persones
MEDI I ENTORN
AIGUA I SANEJAMENT
TRANSPORT I MOBILITAT
QUALITAT DE L'AIRE
CLIMA I TEMPERATURA
MEDI I ENTORN
Informació sobre la tipologia i estats de l'entorn de la demarcació
Evolució del nombre d’incendis i superfície cremada (Ha)
Millora
Aquest indicador aporta informació relativa a les dades dels incendis forestals de la demarcació de Girona. La informació de la superfície cremada es pot consultar desagregada d’acord amb les
següents categories:
Arbrat forestal: Superfície forestal arbrada cremada, en hectàrees.
Forestal no arbrat: Superfície forestal de matoll, herbàcia o pastures cremades, en
hectàrees.
No forestal: Superfície no forestal (urbana, agrícola), cremada, en hectàrees.
Per assolir la protecció del medi ambient i la salut és necessari entendre i planificar els efectes de
les pertorbacions, en aquest cas el foc, sobre els serveis dels ecosistemes. Tot i que el foc és un procés essencial que allibera
nutrients, modifica la competència i influeix en la composició de la comunitat vegetal; els incendis produeixen
emissions amb impactes regionals i globals sobre la qualitat de l'aire i els patrons de pluja. També poden contribuir a
l'escalfament global a través dels gasos d'efecte hivernacle, principalment CO2 i carboni negre (contaminants de vida curta). Així doncs, el foc és un procés complex determinant per la interacció que produeix entre la biosfera i el clima, fet que pot contribuir a processos de degradació de la terra i afectació a la salut de les persones.